Stad betaalt in juni 12 euro terug voor chippen huiskat

Juni is uitgeroepen tot chipmaand voor huiskatten. Elke Antwerpenaar die zijn kat dan laat chippen en registreren, kan een subsidie van 12 euro aanvragen. De stad wil eigenaars zo aanmoedigen om dit te laten doen.

Het chippen van katten is niet verplicht maar een chip biedt tal van voordelen. Zo zorgt ze er voor dat verloren gelopen katten sneller herenigd worden met hun baasje. Verder kunnen eigenaars van aangereden katten ook gemakkelijker opgespoord en verwittigd worden. Ten slotte kunnen gechipte katten niet meer anoniem achtergelaten worden.

Het chippen heeft bovendien een positief gevolg voor de zwerfkattenpopulatie in Antwerpen. Doordat gechipte katten sneller weer terecht komen, gaan ze niet zwerven en zich voortplanten. Zo moet de stad de kosten voor hun verzorging en huisvesting niet dragen.

Alle praktische informatie vinden geïnteresseerden online.

Bron Antwerpen.be

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.