Vriend van winkeluitbater betrapt inbreker en kan deel van buit recupereren

Dinsdagmorgen, kort na 8 uur, hoorde een man vanuit zijn studio op de Bredabaan gerucht op een vlakbijgelegen plat dak. Toen hij uit het raam keek zag hij dat via een openstaande dakkoepel een onbekende man naar buiten kwam gekropen. Die koepel staat op een plat dak van een naastgelegen zaak De Fruitwinkel.

De getuige reageerde onmiddellijk. Hij sprak even later de verdachte aan. Die had een grote sporttas bij zich. De getuige had het vermoeden dat in die sporttas wel eens zaken konden zitten die uit de winkel waren gestolen. Hij kon die tas van de verdachte afnemen. De inbreker zette het daarop op een lopen richting Sint-Bartholomeusstraat.

De getuige, een vriend van de uitbater, belde zijn vriend én de politie. Tijdens het daaropvolgende onderzoek bleek dat er wel degelijk in de winkel was ingebroken via het plat dak. Uit de kassa was wat geld gestolen. Een deel daarvan werd teruggevonden in de sporttas die de getuige van de verdachte had afgenomen, samen met een aantal pakjes sigaretten.

Van de onbekende dader ontbreekt momenteel nog elk spoor. Medewerkers van het sporenteam kwamen ter plaatse om gedetailleerd sporenonderzoek te doen.

Bron Lokale Politie Antwerpen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.