Houthalen – Olse Merksem 21 – 25

En of het een goede morgen is, OLSE Merksem, een van de oudste clubs van het land, is terug thuis. Na jarenlange omzwervingen nemen we terug onze plaats in op het hoogste Belgische handbaltoneel.

Jammer dat er dit jaar 3 evenwaardige ploegen waren om de 2plaatsen in de Benenliga op te eisen. Spannend was het wel op de laatste speeldag van de competitie Merksem had met alle respect voor Houthalen de meest haalbare kaart en Nelo en Visé moesten het tegen elkaar uitvechten. Een van de drie zou de pineut worden en zielloos achterblijven. Maar, wij zijn dat niet.

De wedstrijd dan, hier kunnen we vrij kort over zijn. OLSE wou niets aan het toeval overlaten en nam Houthalen dadelijk in een houtgreep. Na 5 minuten stond er 1 Р4 te blinken, de ervaren ratten toonden de weg, Jeffrey Jacobs, Kristof Van Wesemael, Jos Risk̩ en Sten Dielen toonden aanvallend de weg en rots in de branding Mike Tadey ranselde alles wat toch voorbij de Merksemse muur kwam uit zijn doel. Nog even kon Houthalen stand houden 5 Р8 na een kwartier en toen kwam Dennis Thijs, hij diepte aan de rust de kloof verder uit tot 10 Р15.

Rust, ook op de tribune waar de Merksemse supporters veruit in de meerderheid waren en met een gerust gemoed de tweede helft afwachtten. Dit zouden we niet meer uit handen geven.

De tweede helft begon zoals de eerste, Merksem diepte de kloof verder uit. Opnieuw Jos Riské met enkele prachtige steels en kanon van dienst Dennis Thijs deden de lichtjes flikkeren bij een 13 – 21 stand met nog een kwartier te gaan. Tijd voor de applausvervangingen dacht coach Lars Bertels. Een voor een kregen onze helden hun ‘moment de gloire’. Niets kon OLSE Merksem uit de Beneliga houden en een feestend Merksem speelde de wedstrijd rustig uit. Eindstand 21 – 25.

OLSE: Jos Riské 6,Dennis Thijs 5,Jeffrey Jacobs 4,Kristof Van Wesemael 3,Jasper De Pillecijn 3,Sten Dielen 2,Wouter Sas 1,Jelle De Parade1.

Houthalen: Driesen 5,Hendriks 4,Wismans 4,Vanderstraeten 3,Verjans 2,Habets 1,Poelmans 1,Mikunda 1.

groetjes

guido hens

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.